Biografie Bokito (dutch)

Bokito is de naam van een gorilla uit dierentuin Blijdorp die in 2007 in het nieuws kwam. Hij brak toendertijd uit zijn kooi en viel een trouwe bezoekster aan die hem minder aandacht gaf. Vervolgens begaf hij zich naar de plaatselijke snackbar.
In veel opzichten lijkt deze gorilla op de jazz-funk-rock-formatie Bokito. Een sympathiek ogend geheel maar beschikkend over een niet te controleren hoeveelheid energie. Ook heeft deze groep de neiging over hekjes en grenzen heen te gaan. Bezoekers die geen aandacht schenken worden niet gespaard. De begeerte naar snacks en consumptiebonnen drijft de bandleden voort.

Bokito is in mei 2007 op het podium ontstaan. Vier conservatorium-muzikanten die niet eerder met elkaar hadden gespeeld. ‘s Middags gebeld omdat er een band uitviel. En wat een optreden was het! Die avond is de band ontstaan, Bokito genaamd.

Bokito is een live-band. De live-sfeer is bepalend voor het verloop en alles draait om improvisatie. De stijlen zijn zeer divers en laten zich kenmerken door power en gevoel voor stijl. De muzikanten zijn individueel van top-niveau en hebben al jaren ervaring.

De band bestaat uit:

Jan Dekker, trompet
Wim den Herder, gitaar
Daniel Gueli, bas
Roald Becher, drums